Meer informatie

Over Vitaal

Leuk dat u geïnteresseerd bent in Vitaal, een moderne eenmanspraktijk voor podotherapie. Met zorg en aandacht help ik mensen met voetklachten, voet gerelateerde klachten en houding problematiek om weer pijnvrij te kunnen functioneren. Dit doe ik met behulp van de nieuwste technieken en behandelmethodes. Doordat Vitaal Podotherapie gevestigd is in verschillende (para)medische centra is er ook nauw contact met andere zorgverleners. Dit vergroot de behandelmogelijkheden en creëert laagdrempelige zorg.

Wat is podotherapie?

Podotherapie is een paramedisch beroep wat wordt uitgevoerd door een podotherapeut. Het beroep is gericht op het onderzoeken en behandelen van voetklachten en klachten hogerop in het lichaam die veroorzaakt worden door een afwijkende voetstand of een foutief looppatroon. De titel ‘podotherapeut’ mag alleen worden gevoerd door iemand die een vierjarige HBO-bacheloropleiding podotherapie heeft afgerond. Deze opleiding is wettelijk erkend door het Ministerie van Onderwijs en voldoet aan de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG), artikel 34. Daarnaast is een podotherapeut geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en lid van de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP).

Wanneer naar de podotherapeut?

Hieronder vindt u een weergave van veel voorkomende klachten in de podotherapeutische praktijk. Wanneer u zich herkent in een van deze klachtenbeelden is het raadzaam om een podotherapeut te raadplegen.

 • Pijnklachten aan voeten, knieën, heupen en rug
  Door een afwijkende voetstand of foutief looppatroon
 • Standsafwijkingen van de voeten
  Bijvoorbeeld platvoeten, holvoeten, gekantelde voeten of aangeboren afwijkingen.
 • Teenafwijkingen
  Bijvoorbeeld hamertenen, klauwtenen of scheefgroeiende tenen.
 • Huidproblemen
  Bijvoorbeeld overmatig eelt- of likdoornvorming.
 • Houdingsproblemen
  Door bijvoorbeeld ouderdom of een chronische aandoening.

Meer informatie over klachten waarbij een podotherapeut kan helpen vindt u in onze Klachtenwijzer.

Is een verwijsbrief nodig?

Vanaf september 2011 is er directe toegankelijkheid voor podotherapie. Dit betekent dat een verwijzing van uw huisarts niet meer nodig is en dat u rechtstreeks een afspraak bij ons kunt maken. Wanneer u toch een verwijzing heeft gekregen van uw huisarts is het handig om deze wel mee te nemen naar de afspraak met uw podotherapeut.

Aangenaam kennis te maken

Arjan ZandijkUw podotherapeut

Als oprichter en podotherapeut bij Vitaal Podotherapie zet ik mij dagelijks in om mensen met zeer uiteenlopende hulpvragen te helpen. Daarin probeer ik altijd zo ver mogelijk te gaan. Mijn missie is om mee te denken in ieders persoonlijke situatie en omstandigheden om te komen tot een advies of behandeling die altijd aansluit bij de hulpvraag van de cliënt. Dat maakt het werk namelijk maatwerk en dat geeft me voldoening.

In mijn praktijk behandel ik geen specifieke doelgroepen maar is iedereen welkom. Of het nou gaat om een kind, een volwassene of een oudere, iedereen wordt met dezelfde zorg en aandacht begeleid.

U bent welkom op de volgende

Locaties

Heinkenszand

Hoefbladstraat 1 4451 TH Heinkenszand

Klaaswaal

Industrieweg 7B 3286 BW Klaaswaal

Sint-Maartensdijk

Dokter Tazelaarstraat 1 4695 BP Sint-Maartensdijk

Zierikzee

Jannewekken 10a 4301 HH Zierikzee